Coaching voor jongvolwassenen

Wanneer je geen kind of puber meer bent en richting volwassenheid gaat kun je te maken krijgen met andere vragen, twijfels en onzekerheden. Bijvoorbeeld over je identiteit, het losmaken van je ouders, sociale/maatschappelijke groepsdruk en wat je wilt met/in je leven. Hele logische en gezonde vragen en gedachten.

Maar soms kom je er even zelf niet uit, ben je angstig en onzeker over de toekomst en/of worden je gedachten en zorgen zwaarder. Dan is het misschien fijn te praten met een onafhankelijk iemand. In de coaching zetten we samen de zaken op een rijtje en kijken we of je een bepaalde koers kunt uitzetten.

Wil je eens van gedachten wisselen hoe dat er uit kan zien? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonische kennismaking: Afspraakplanner

 

Coaching voor jongeren

Stel:

  • Je zit al een tijdje niet zo lekker in je vel. Je weet niet waar het vandaan komt, je hebt van alles geprobeerd en toch lukt het niet om je wat beter te voelen.
  • Of er is iets gebeurt in je omgeving… bijvoorbeeld het verlies van iemand dierbaars, een verhuizing of een scheiding. En je weet niet zo goed hoe je dit kunt verwerken/een plek kunt geven.
  • Je hebt allerlei (levens)vragen.
  • Je voelt je anders dan anderen en/of vindt het moeilijk aansluiting te vinden bij anderen.
  • Of het lukt je niet je hoofd bij je school te houden, een leerritme te vinden en je cijfers lopen terug.

Er zijn verschillende vragen, zorgen of problemen die je (tijdelijk) in de weg kunnen zitten.  Dan kun je met je ouders, vrienden of iemand van school te praten. Maar soms is het fijn met iemand van buitenaf te praten en te werken aan oplossingen.  Dan kan ik (Barbara Bink) je met coaching verder helpen!

 

Werkwijze van de coaching 

Geen enkele coaching loopt hetzelfde maar meestal werken we aan het onderstaande:

  • Analyse van de situatie: Waar zit je mee? Wat is je zorg? Waar loop je vast?
  • Doelen vaststellen: Waar wil je heen? Wat is je gewenste situatie of je doel.
  • Waar komt het vandaan?
  • Wat kan helpen, wat kun je zelf (al) doen, waar kan ik je bij helpen, wie of wat worden je hulpbronnen?

We kijken wat bij jou en de situatie past. Soms een ‘praat’ wandeling met de hond, een andere keer aan de slag in mijn praktijk of misschien een keer bij jou op school of een plek naar keuze.

Als je wilt kunnen je ouders de eerste keer meekomen. Daarna werken we samen verder. We spreken dan met je ouders af hoe en wanneer we terugkoppelen over hoe het met je gaat.

Jongerencoaching aanvragen:

Wil je eens een kennismakingsgesprek of je vraag voorleggen? Dat kan! We maken dan een afspraak om kennis te maken en bespreken je hulpvraag. We kijken of het klikt en of coaching iets voor jou is. Bellen kan op nummer: 035-7370608 en e-mailen via: info@praktijkbink.nl Ook kan je direct online alvast een telefoonafspraak inplannen!

puberproblemen tienercoach